Dag 6

Idag begav sig jag (Mikaela) och Linnéa till Ban Nam Kem efter frukosten. Jossan och Bea kände sig inte riktigt på topp, och valde därför att spendera dagen på hotellet. I byn råder fortfarande stor förödelse efter tsunamin, i och med att hjälp via turismen inte nådde fram i lika stor utsträckning där, som här i Khao Lak och på Phuket. Detta syns då många hus fortfarande ligger i ruiner sedan katastrofen, trots att det gått mer än fem år. Två stora fartyg ligger belägna ca två kilometer upp på land efter att ha slungats upp av vågen, och strax utanför byn finns ett stort minnesmonument med bilder på några av dem som omkom. Vi såg ganska snabbt att majoriteten tycks ha varit tyskar och thailändare. Blommor och gåvor visar att de anhöriga regelbundet besöker platsen.

Eftermiddagen spenderade vi på White Sand Beach, och avnjöt senare en middag i solnedgången. Nu har vi sammanstrålat på hotellet, duschat och gjort oss redo för sängen. Imorgon väntar sista dagen här i värmen, och vi tänker inte ligga på latsidan. På förmiddagen väntas vi bättra på brännan, och därefter ska vi hinna med att besöka polisbåten, tsunamimuseet och den lokala marknaden, samt intervjua några restaurang- och hotellägare. Om vi har tid ska vi även försöka att hinna med massage och manikyr.


Kommentarer
Postat av: Mimmi

Vad ni hat fått uppleva mycket på eran resa.Denna resa kommer ni nog aldrig att glömma.Å vi här hemma kommer aldrig att glömma denna vinter som vi har fått.Albin är jätte orolig över att snön hinner försvinna innan ni kommer hem:)Saknar dig Bea.Kramar mamma

2010-01-30 @ 11:30:19
Postat av: Tina, Calle och Teo

Tack för att ni uppdaterat bloggen hela tiden så vi har kunnat följa med på er spännande resa! Vi ser fram emot att höra mer om ert stora äventyr när ni kommit hem! Vi tycker ni har varit så duktiga som har lyckats komma iväg på detta skolarbete, vi har ju fått följa med Linnéa i förberedelsera under en längre tid och sett hur ambitiöst arbetet gjorts!

2010-01-30 @ 13:05:45
URL: http://zetterstroms.blogspot.com/
Postat av: Isabelle

Det låter som om ni har det fantastiskt därborta! Som sagt, hemma är det mindre varmt och trevligt! Usch...Vi saknar er här hemma mina underbara vänner! Ni är så duktiga och ambitiösa :). Jag/vi är så stolt över er! Ta hand om er, och hoppas att flygresan hem går galant, så ses vi om ett par dagar!



Många kramar / Isabelle o Co

2010-01-31 @ 02:24:28
URL: http://izziiie.blogg.se/
Postat av: fam. Håkansson

Vilka upplevelser ni alla fått varit med om under er resa. Det blir minnen för livet. Vi väntar med förväntan att få se resultatet av ert projekt, i bild och filmform.



Vi saknar dig linnéa, och väntar att få höra dig berätta om ert äventyr!



Många kramar/ Mamma, pappa och lisa.

2010-01-31 @ 10:12:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0