Enköpings-Posten


 






Klicka på bilden/texten för större, läsvänligt, format!



Resedatum spikat!

Den 23 januari tar vi vårt pick och pack och beger oss till Thailands sydvästra delar. Khao Lak kommer vi närmare bestämt att bo i under den 8 dagar långa vistelsen, och därifrån resa runt i Phang Nga-provinsen och Phuket.

Varför vi valt att bosätta oss i just Khao Lak beror på att det är en av de orter som drabbades allra hårdast av tsunamin, den 26 december 2004. Än idag finns tydliga spår, så som polisbåten som spolades 2 km upp på land av jättevågen, husruiner m.m. På orten finns även ett tsunamimuseum, och de platser vi har som mål att besöka - barnhem, skolor, museum och minnesplatser, är nära belägna vilket är en stor fördel. Undvikbara ressträckor är nämligen något som effektiviserar vårat arbete på plats markant, vilket vi prioriterar högt nu när resans längd kortats ned och vi behöver all tid vi kan få.

Fastställandet av resedatumet gör att resan nu känns närmare än någonsin - det är först nu våra planer verkligen realiserats! Näst på tur står nu därför utförandet av en exakt veckoplanering, med vad som ska göras var, när och på vilket sätt. Detta blir prioritering nummer ett efter det välbehövliga höstlovet som infaller under nästa vecka.




Polisbåten, Khao Lak 11/4-09


Summering av de senaste veckorna

De senaste veckorna har ägnats åt sponsorletande. Informationsblad har delats ut till ett antal företag här i Enköping, och ett par möten har även ägt rum - bland annat med våra föräldrar/lärare och Johan Riesten. Vid mötet med Johan kom vi upp med en ny idé - att trycka en bok efter resans slut, innehållande intervjuer, faktatexter, reflektioner och bilder. Tanken är att företag, samt privatpersoner, ska kunna teckna önskat antal böcker, och därmed skrivas med i boken som ekonomiska bidragsgivare.

Det som står på tapeten för tillfället är bokning utav själva resan, parallellt med att vi fortfarande letar sponsorer som kan finansiera den. På fredag kommer Bengt Johansson från Enköpings-Posten hit till skolan för att intervjua oss gällande vårt projekt. Artikeln kommer att publiceras i EP under nästa vecka (V.43), så håll ögonen öppna!


RSS 2.0