Hemma

Klockan 18.30 igår kväll landade vi på svensk mark (00.30 thailändsk tid, så det var fyra trötta tjejer som äntrade Arlanda), efter en 11,5 timmar lång flygresa. Jag (Mikaela) var nog inte ensam om att längta tillbaka redan efter 30 minuter i Sverige, då 20 minusgrader och massiva snöhögar väntade utanför dörren. Väl hemma i Enköping kändes det dock lite bättre igen, efter att ha fått lite mat i magen, tagit en varm dusch och krupit ner under duntäcket.

Trots att resan är över, är projektarbetet långt ifrån färdigt. Allt material ska sammanställas till en bok och fotoutställning, vilket betyder att texter ska skrivas, bilder retuscheras och filmer klippas ihop. Vi kommer att fortsätta uppdatera bloggen kontinuerligt, så att ni kan följa vårt arbete under resten utav våren. Så fort jag har fått tillgång till alla bilder som togs under resan, ska ni få en "dag för dag"-redovisning i bilder, så håll ögonen öppna!


Dag 7

Sista dagen i värmen passade vi på att njuta av solens strålar under förmiddagen. Efter att ha ätit lunch begav vi oss 2 km in i landet, till en polisbåt som forslades upp av tsunamin och ligger kvar idag för omgivningen att skåda. Intill ligger även ett tsunamimuseum med bilder och fakta från katastrofen, som vi valde att besöka, samt Bangniangs marknad som innehåller allt från skivor, kläder och prydnadssaker, till de mest märkliga frukter, fiskar och grönsaker. Man får verkligen en ordentlig dos av den thailändska kulturen, och kan gå runt i timmar utan att sluta fascineras.

Efter att ha handlat på oss en massa frukt inför söndagen begav vi oss ner till hotellet igen, och vidare till en strandbelägen restaurang där vi åt middag och såg solen gå ner över havet för sista gången på vår resa. En resa som gett oss otroligt mycket - sett både till material och erfarenheter. Vi har mött ett antal otroligt inspirerande personer och sett/gjort saker vi troligtvis aldrig mer kommer att uppleva, och än mindre glömma.


RSS 2.0