Frågeställningar

Hur har samhället och levnadssituationen förändrats för de Thailändska invånarna? Vad har turismen medfört för för- och nackdelar gällande återuppbyggandet och återanpassandet? Hur skiljer sig deras livsåskådning från vår? Förändrades den efter tsunamin? Vilka, förutom tsunamins offer, har de olika hjälporganisationerna i området som mål att hjälpa?


Vad har vi hittills åstadkommit?


- Knutit avgörande kontakter på plats


En amerikansk professor bosatt i Thailand, som vi kom i kontakt med via en av våra huvudsponsorer Pigge Werkelin (entreprenör och författare som förlorade sin familj i flodvågskatastrofen), har erbjudit sig att agera kontaktperson under vår resa. Hon har även utlovat besök i hennes skolklass där vi ska få presentera vårt projekt, samt på ett samhällscenter hon varit med och startat i en av Thailands mycket hårt tsunamidrabbade byar.

Vi har även kontakt med ett svensk-thailändskt barnhem i Muang Mai, där de varit mycket tillmötesgående och studiebesök kan anordnas utan problem.

- Påbörjat insamlingen utav pengar

Vi har kommit i kontakt med flertalet företag som är villiga att ge ekonomiska bidrag i utbyte mot redovisningsmaterial efter resans slut. UF-företaget 'One Night Care' som vi drev under föregående år gick med en vinst på ca 4000 kr, vilka vi har valt att lägga på vår resa.

- Påbörjat marknadsföringen utav projektet

Genom Cissi Lööv har vi kommit i kontakt med Rotary International där vi ska få komma och föreläsa om vårt projekt. Vi ska framöver även ta kontakt med lokaltidningarna, som förhoppningsvis uppmärksammar vår resa. Troligtvis kommer länkningar till bloggen från kommunens och skolans hemsidor även att tillkomma inom en snar framtid, för att människor utifrån ska hitta hit och intressera sig för vårt arbete.

- Planerat redovisningen utav projektresan

Redovisas kommer projektet att göras på en mängd olika sätt. Fotoutställning, uppvisande utav film, en sammanställande rapport innehållande fakta, intervjuer och reflektioner, samt deltagande på Företagsmässan som äger rum i maj, är de redovisningsformer vi kommit upp med hittills. Självklart är även bloggen ett sätt att redovisa vår resa på, då regelbunden uppdatering kommer att ske både under resans gång och under efterarbetet.



Om oss





Välkommen till vår blogg!

Vi är fyra tjejer på Teknikprogrammet på Westerlundska gymnasiet i Enköping, som startat denna blogg för att ni ska kunna följa oss under planerandet och genomförandet av vårt projektarbete. Projektet går ut på att vi under en tvåveckorsperiod ska undersöka tsunamins följder för lokalbefolkningen i området kring Phuket/Phang-Nga, Thailand.

Vi har tidigare bara blivit delgivna information angående konsekvenserna för de svenska turisterna som befann sig på plats, och anser att de Thailändska invånarna hamnat i skymundan. Därför vill vi nu, ca fem år efter den tragiska händelsen, reflektera över katastrofens följder i ett av våra populäraste turistparadis.






RSS 2.0