Dag 4

Idag inleddes dagen kl. 07.30 med thailändsk frukost i universitetets kantin. 09.00 mötte vi upp Mary i receptionen, för möte med skolans överordnade, samt den filippinska utbytesstudenten Christine som följde med oss under förmiddagen. Efter mötet begav vi oss till Asia Center Foundation, en organisation som arbetar med att ta hand om utsatta barn och ge dem ökade möjligheter, så som utbildning. Där fick vi en inblick i deras arbete, samt en rundtur på området.

Efter en lunch i kantinen på universitetet, väntade nästa anhalt: Child-watch Safehouse – ett projekt liknande det föregående. Kort därpå infann vi oss på den centrala delen av Phukets öskust. Där lever så kallade ”Sea Gypsies”, som livnär sig på fiske och lever ett isolerat liv med eget språk och begränsade möjligheter till skolgång. I denna by har Mary som projekt att återbygga det som gick förlorat i och med tsunamin, samt ge barnen förbättrade möjligheter att genomgå en grundläggande utbildning.

Under eftermiddagen besökte vi även Mother & Baby House, som är en del av en organisation stationerad på fem olika platser runt om i Thailand, och hjälper utsatta kvinnor med yrkesutbildning och barnuppfostran. Sista stoppet för dagen gjorde vi i en burmesisk by, belägen väster om Phuket stad. Transporten in till byn var något utöver det vanliga – en moppe med sidovagn som lyckades rymma oss fyra, Mary med kryckor, chaufför och hans 3-åriga dotter. I byn råder extrem fattigdom – ändå poängterade Mary att detta var en av de bättre byarna av denna sort. Burmeserna i detta land är otroligt förtryckta (redan i den thailändska skolan lär man barnen se på burmeserna som ett mindervärdigt folkslag). De jobbar under dåliga arbetsvillkor, barnen tillåts inte vanlig skolgång och man samlar dem i slumområden.

Avslutningsvis åt vi middag på en av Marys favoritrestauranger i Phuket stad, innan vi tog farväl på busstationen och inledde vår långa bussresa tillbaka till Khao Lak och Bang Niang Beach Resort. Utmattade och fyllda av nya kunskaper och intryck, ska vi strax börja bege oss mot sängen. Det senaste dygnet har varit hektiskt, men otroligt nyttigt och lärorikt. Imorgon följer vi Edytas råd och tar en välförtjänt vilodag på White Sand Beach.


Kommentarer
Postat av: Amanda

Ja detta låter ju underbart. Här hemma är det värsta snöovädret! -.-

2010-01-27 @ 17:20:11
Postat av: Lars-Johan m fam.

Hej Mikaela m.fl.Vi fick höra av "mormor" att vi kunde följa ert äventyr i Thailand via er blogg....Vilken häftig resa ni är ute på, lycka till vi följer er med spänning!

P.S det låter verkligen som om ni har gjort er förtjänta av en heldag på stranden.

2010-01-27 @ 19:02:38
Postat av: Anonym

2010-01-27 @ 19:15:40
Postat av: mikaelas mormor

Hejsan allihopa .Nu har jag läst om era äventyr ,moppefärden var ju en upplevelse förstår jag .Roligt att följa er på bloggen,ni har säkert mkt att berätta när ni kommer hem.Kramar från Sylvia

2010-01-27 @ 19:32:26
Postat av: Margaretha Granström

Vilken upplevelse ni får vara med om.Roligt att allt har fungerat bra.

Hälsnigar från Beas mormor och morfar

2010-01-27 @ 22:00:35
Postat av: Linnéas mamma

Hej Linnéa, mfl ! Vilket äventyr, vilka upplevelser ni får vara med om i Thailand! Jag ser fram emot att få se slutresultatet av detta projekt, vilket jag är övertygad om , kommer att bli väldigt lyckat!

P.S jag har bilden du skickade av White sand som bakgrundsbild på mobilen... tyvärr ser det annorlunda ut här i Enköping - massvis av snö...

Ha en fortsatt underbar vistelse och njut av solen och värmen. Kramar från Linnéas mamma

2010-01-28 @ 08:23:07
Postat av: Hasse

ni verkar ju bara glida och inte göra någonting.. ta vara på chansen ni har fått nu och gör det till något bra



/Hasse

2010-01-28 @ 09:27:39
Postat av: Andy

Hej allihopa!



Strunta i dem inlägg från avundsjuka... Vi på TEAM tycker att Ni jobbar väldigt bra! Hoppas att kamera fungerar och att Ni kunde filma mycket på plats.

Lycka till och njut av stunden!



Andy

2010-01-28 @ 13:05:02
Postat av: Edyta

Gud så spännande och vi väntar på ert material med spänning. Här är det hur mycket snö som helst, det har snöat jätte mycker det senaste dyngnet.. Vi har ett White snow beach här.. dock med minus grader ;)

2010-01-28 @ 19:16:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0